Helgen går.

Igår och idag har här varit lite festligheter i staden. Igår var det dessutom superväder vilket det inte var idag.

 

Nu har jag också sett den nya tidens demonstrationståg. Vi satt på fönsterplats på en restaurang och såg ett demonstrationståg på håll. Vi satt så klart och kikade för att se vad de demonstrerade för/mot. Men de demonstrerade inte vare sig för eller mot något. Det var ett "annonståg". Alltså ett tåg med folk som gick och bar reklamannonser på pinnar över huvudet, precis som i ett demonstrationståg. Kanske är det så det kommer att se ut på första maj i framtiden. Jag tillhör nämligen dem som tycker att första maj är helt överspelat, som tycker att första maj borde varit den dag som byttes mot den sjätte juni. På så vis hade vi inte heller blivit lurade på några helgdagar. Men det är klart, om vi byter ut demonstrationstågen mot annonståg så är det ju någon som kan få nåt ur första maj i alla fall.

 

Konstaterade återigen igår att det där med festligheter när alla människor samlas på samma ställe inte är något för mig.  Jag börjar "Så trevligt, nu skall jag strosa runt här bland alla människorna och bara finnas till lite" och efter en stund blir det "Faen också man kommer ju inte fram någonstans". Jag tycker det är så jobbigt när jag inte kan gå som jag vill. När folk går som sköldpaddor framför mig eller breder ut sig överallt eller helt enkelt bara är i vägen. Så jag passar egentligen inte alls i sådana där stadsfestligheter. Men jag kunde konstatera att det var bra att gå i affärer, alla människor verkade hålla sig på gatan. Så jag har shoppat mig åtta (!) toppar i glada färger. Jag har haft sådana problem med att hitta toppar för alla har varit så korta och jag vill INTE gå runt och visa magen. Men nu verkar det som att modet svängt lite igen för nu hittade jag flera långa toppar. Inklusive några för 99 kr/st på Gina Tricot. De håller väl så länge de håller! De var dock inte så billiga som de pikétröjor sambon köpte på Dressman, tre för 198 kr. Samma sak där, de håller så länge de håller. Köper man billiga tröjor så får man inte förvänta sig för mycket. Men de kanske  håller över sommaren?

 

Nästa helg skall vi tillbringa i Göteborg. Vi brukar åka iväg någon helg varje vår och i år blir det till Göteborg. Skall bli trevligt. Vi har även tänkt se Star Wars Episode III där. Ser jag fram emot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *