Vilket väder!

Vilket väder vi har och har haft här nu. Igår var det världens åska. Smällde som sjutton och regnet bara vräkte ner. Vid ett tillfälle stod jag och tittade ut genom fönstret. Då såg jag en blixt och hörde samtidigt smällen. Vet faktiskt inte om jag varit med om det tidigare någon gång. Förmodligen, men med tanke på mitt ibland urkassa minne så kommer jag i vart fall inte ihåg det.

 

Apropå mitt dåliga minne så är det inte som så att jag alltid har dåligt minne, men vissa saker fastnar liksom inte i mitt huvud. Jag kan se en film massor av gånger för jag har glömt hur den slutade. Jag har mer än en gång köpt en bok som jag redan hade och inte kommit på det förrän jag läst ut den nya boken och efter utläsning skall ställa in den i bokhyllan. Och ser att jag redan har den! Och har inte märkt något när jag läste den. Å andra sidan så innebär det att jag med jämna mellanrum kan läsa om alla mina böcker. Inklusive deckare, för jag minns faktiskt inte ens vem mördaren är. Ibland kan jag känna igen vissa saker, men inte mer än så.

 

Och på hösten brukar sambon och jag vara ute och plocka svamp. Där kan jag gå runt i skogen och plötsligt hitta världens svampställe. Hojtar efter sambon och säger "Kolla vilket ställe jag hittat". Varvid sambon förklarar att här plockade vi svamp förra året. Och året innan dess. Fast jag ser det som en stor fördel. Tänk så många nya svampställen jag hittar vartenda år! Och lika glad blir jag varje gång.

 

Däremot har jag ett hästminne på jobbet. Eller avseende viktiga saker som även rör saker hemma. Jag brukar säga att mitt huvud rensar bort saker som ändå inte är viktiga att komma ihåg. Fast egentligen är nog inte det heller sant. För jag kommer ihåg massor av sångtexter. Kan sjunga med i låtar som jag inte hört på flera år. Men om man tänker efter så är det ju faktiskt en viktig sak. Om man, som jag, gillar att sjunga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *