Förbannad

I måndags var jag med min mamma i en vanlig matvaruaffär av märket Coop. Min mamma är 80 och har kanske inte världens bästa syn. Vi gick runt i affären och plockade åt oss lite saker. När vi skulle betala hittar min mamma inte sin plånbok. Det visar sig att någon snott den ur hennes handväska!! Fan vad man blir förbannad! Jag blir så arg också att man ger sig på gamla människor. Men för en tjuv är väl en gammal människa ett enkelt byte och det där med samvete har de ju tappat för länge sen!

Pratade med polisen som sa att de hade problem med ficktjuvar där just nu. Själv undrar jag om jag såg en av tjuvarna. Jag såg en tjej i tolvårsåldern som gick väldigt sakta bredvid mamma, utan att det fanns någon anledning till det. Hon tog inget då för jag kollade in henne och tyckte att det såg konstigt ut, men kanske hon bara rekade. Och hon eller någon annan slog till senare.

 

Mycket att göra blir det också. Tack och lov hade hon inte så mycket pengar i plånboken, men man har ju alltid så mycket annat! Bankkort, ID-kort, ICA-kort. Och hon hade sitt frikort till sjukvården där och sitt apotekskort. Jäkla människor!! Jag är varken dum eller godtrogen. Jag vet att de finns därute och jag vet att man helst skall klistra fast sina saker på kroppen för att få vara nästan säker på att få ha dem kvar, men jag blir så arg. Jag blir så himla arg att en gammal människa inte skall få gå och handla utan att behöva vara rädd för sina saker. Och det är ju hopplöst svårt att stoppa! Jag vill inte leva i ett samhälle där det står en polis i varje gathörn. Jag vill leva i ett samhälle där människorna har vett i skallen och lär sina barn att inte ägna sig åt sånt här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *