Helgarbete

Vilken trevlig helg jag har haft. Tillsammans med fyra andra damer har jag tillbringat hela helgen instängd i en verkstad och inte ångrat ett dugg att jag inte var ute i vackra solen. Vad är det då som har fått oss så fokuserade? Jo silversmide. Vi har varit på en helgkurs i silversmide. Fredag till söndag. Fredag träffas man en och en halv timme och planerar och kommer fram till vad man skall göra. Sedan går man på kurs både lördag och söndag från klockan nio till klockan fem. Och då man är så inne i det man gör så vill man i princip inte ha några raster. Tiden gick så fruktansvärt fort. Och alla var så inspirerade och tyckte det var jättekul!

Själv lärde jag mig att löda. Jag har inte gjort det förut så jag tänkte att jag skulle hitta på något som skulle leda till att jag kunde löda mycket. Så jag har gjort en lång länk med oregelbunda ringar som går att dela på. Den kan vara ett armband och ett kortare halsband. Eller ett armband och ett lite längre halsband. Eller ett enda långt halsband som jag kan ha två varv om halsen. Det är inte riktigt klart ännu så jag lägger inte ut någon bild ännu. Det blir klart under  veckans kvällskurs (bara två gånger kvar!!), sedan skall jag lägga ut det. Jag lovar. Mycket silver har jag i alla fall förbrukat! Och haft väldigt kul. Och lött massor!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *