Klar med vårsådden

Hemma hos oss gillar vi örtkryddor och vi äter mycket av det. Och varje vår planterar jag fröer med flera olika sorters örtkryddor i mitt lilla miniväxthus.

Och så även i år. Min örtagård. I den finns det Salladslök, Gräslök, Rosmarin, Persilja, Dill, Timjan och Basilika. Nu kom jag på att där borde ha funnits Oregano också. Får kanske komplettera med detta.

I vart fall. Varje år sår jag som sagt en massa fröer. Tanken är att de skall växa till lagom stora plantor och sedan skall jag flytta över dem till min självvattnande ”balkonglåda”. Egentligen borde där inte vara några citationstecken om ordet balkonglåda för det ÄR en balkonglåda. Det är bara det att den hamnar inte på någon balkong (eftersom vi inte har någon) utan får stå i fönstret. Varje år gör jag också detta. Alltså flyttar mina små plantor till min fina balkonglåda. Om det blir några plantor. Ofta brukar jag ta död på flera av dem innan de kommit så långt.

Nästa steg är då att de skall växa till sig i min balkonglåda. Och det är här problemen brukar dyka upp. De växer uruselt dåligt. Vare sig de har bra jord eller inte. Jag brukar ta hand om dem noga, duscha dem med grönsåpa mot flugorna och till och med prata med dem lite ibland. Men de brukar ändå inte växa. Till sist brukar det bli som så att jag köper mig några krukor med färdiga örtkryddor i affären och planterar dem i min balkonglåda istället. Och det brukar fungera alldeles utmärkt. Men när nästa vår kommer är jag där och planterar igen. Det KAN ju kanske fungera just i år. Eller hur?

Så nu är vårsådden klar.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *