Nya datorer och annat

Nu har vi fått våra nya Hem-PC’s och vi börjar även få ordning på dem. Vi har också köpt ny skrivare och lyckats installera den. Så nu har vi ett trådlöst nätverk som består av en stationär dator, en bärbar dator och en skrivare. Det innebär att jag kan alltså sitta i soffan med den bärbara och skriva ut på skrivaren som finns i ett helt annat rum.

Min bärbara dator är helt enormt stor. Skärmen är 17 tum widescreen och datorn blir därefter. Tur att jag inte har för avsikt att bära runt med den överallt utan mest har den i soffan. Fast den är inte så tung. Första gången jag skulle lyfta den tog jag i så mycket som jag tyckte den borde väga med tanke på dess storlek. Höll på att slänga upp den i taket. Började undra om de hade glömt att stoppa i något innanmäte i den, men den verkar fungera så tydligen hade de inte glömt det.

Det är roligt med nya prylar!! Även om det tar lite tid att installera allting man hade på gamla datorn och fortfarande vill ha kvar. Försöker vara ordentlig och föra in allting i en pärm och börjar faktiskt tro att jag lyckats ganska bra. Men snart kommer jag säkert på någonting som jag har glömt.

Sambon har tagit en stationär PC. Till den valde han en rejält stor widescreen-skärm. Väldigt fin bild på den faktiskt. Men vissa saker ser lite roliga ut på den eftersom den är så bred. Min hemsida t.ex. blir en liten lapp i mitten på skärmen. Apropå prylar så satt jag igår och läste igenom manualen till kameran vi köpte i julas. Hjälp vad mycket saker man kan göra med den. Alla de där funktionerna kommer vi aldrig att lära oss. Men jag läste mig till att jag hade nog kunnat tagit bättre bilder i solsken om jag hade känt till en del av de där funktionerna.
Det är inte klokt vad man kan få in i en liten kamera faktiskt. Eller i en liten dator för det är väl det som digitalkamerorna är. T.ex. finns där en speciell inställning som man kan använda om man fotograferar vid vatten. För att få effekten mera blå. Eller en speciell fyrverkerifunktion. Och så kan man ta svart-vita bilder. Eller bilder som är sepia-bruna (för att se gamla ut). Och så kan man ställa in vithet och kontrast och jag vet inte vad.

Prylarna man köper börjar bli så komplicerade att man inte klarar av dem. Man använder bara en bråkdel av funktionerna. Men å andra sidan så får man inte tag i annat än sådant med massor av funktioner i så det är väl bara dumt att fundera på saken.

Så jag slutar fundera direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *