Påsk och vårpromenad i solen

Vi var en sväng i Skåne i påsk. Och det var så härligt!! Solen sken hela tiden och det var verkligen vår i luften. Man kunde bara inte låta bli att ta sig en promenad i det härliga vädret.
Påskhäxa
Den ena dagen vi var ute och gick fick vi se en märklig syn! Något kom flygandes strax över huvudet på oss. Jag hade kameran med mig och lyckades få en bild.
Jag vill inte ens spekulera i vad det kan ha varit som kom flygandes där. Min sambo envisas med att det var en påskkärring, men jag vägrar tro på sådant skrock!

Jag funderar lite på om det kan ha varit något försök som FOA håller i, eller om det är något rymdprojekt från NASA som hamnat lite snett. NÅGOT var det för bevisligen fastnade det på bilden. Hm- man vet aldrig vad man kan råka ut för när man ger sig ut på promenad.
zsnodroppe
Nåväl, när man lyckats skaka sig loss från denna märkliga upplevelse så kunde man konstatera även andra saker.
Se bara här! Snödroppar! Och det fanns mängder av dem här och där. Det är så vackert att det gör nästan ont i hjärtat. Det här vackra som kryper upp mitt ibland det gråa och bruna och bara skriker ut att våren faktiskt är på väg.
ziskvar
Här och var såg man lite is i kanterna, men det var uppenbart att isen kommer att förlora kampen den här gången. Solen är för stark!!!zcirkusEtt annat starkt vårtecken i just den här delen av världen såg vi också.Cirkusen har nämligen kommit till byn! Det är ett vårtecken lika säkert som något!! Även på långt håll kunde vi höra musiken. Förresten!! Kom just på en sak. Kanske var det något konstigt från cirkusen som flög runt i luften förut!!>Annars har påsken förflutit lugnt och skönt. Vädret har som sagt varit bra och vinterjackan har fått stryka på foten. Att sträcka sig så långt som att gå runt i T-shirt har jag dock inte gjort. Jag behöver inte hjälpa förkylningarna på traven i alla fall.

Blåsippan ute i backarna står
niger och säger att nu är det vår
Barnen de plocka små sipporna glatt,
rusa sen hem under rop och skratt.

Mor, nu är våren kommen, mor
nu får vi gå utan strumpor och skor.
Blåsippan ute i backarna stå,
har varken skor eller strumpor på.

Mor i stugen, hon säger så:
Blåsippor aldrig snuva få,
Än får ni gå med strumpor och skor,
än är det vinter kvar, säger mor.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *