”Han är ju bara 1,60!”

Huva – nu skall jag skriva av mig om ett par reklaminslag jag verkligen ogillar!!!

Tre – de har en reklam där en tjej sitter och fikar med en kille och sedan ringer kompisarna runt och skvallrar om detta med sina kompisar. Till sist ringer någon tjejen som fikar med killen och säger: "Frans? Vad skall du med honom till, han är ju bara en och sextio". Och??? Det är tydligen som så att korta killar göre sig ej besvär i vårt samhälle för vackra och perfekta människor. Och det är tydligen dessutom OK att säga det i TV-reklam.

Grandiosa Pizza – Snygg tjej lurar alldaglig kille och snor hans pizza. Vad visar detta? Snygga människor kan göra som de vill. De hade någon annan reklam förut som gick ut på exakt samma sak. Och könsrollerna? Hade det varit en snygg kille som lurade en alldaglig tjej hade nog många rasat. Men en snygg tjej? Nope hon kan absolut göra som hon vill. Trevligt budskap och jag kommer definitivt INTE att köpa Grandiosa Pizza. Jag köper inte saker där jag hatar reklamen.

Usch!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *