Hushållsarbete med mera

I fredags blev det lite senare än vi hade tänkt oss. Var ute och käkade lite direkt efter jobbet och hade väl tänkt gå hem ganska tidigt. Blev istället sittandes och gaggade med en kompis. Trevligt! Vi följde även med hem och tittade på hennes nya lägenhet. Där blev vi sittandes ett tag till – kom inte hem förrän efter två.
Detta innebar att vi var ganska sega på lördagen när det blev dags att stiga upp. Rent ärligt så var det väl inte bara det att det blev sent på fredagen. Kanske, kanske blev det ett par glas vin också. Eller så.
Vi lyckades i alla fall manifestera oss så mycket att vi skulle laga mat. Och jag tänkte sätta på ugnen. Då kom jag på att jag ett eller två dygn tidigare hade sprutat in ugnsrengöringsmedel som jag hade tänkt skulle dra ett tag. Något som jag sedan hade glömt bort. Så det vara bara att plocka fram trasan och börja göra rent i ugnen.Och det gick helt suveränt!! Det där medlet var helt suveränt.
Sa till sambon att så bra som det här medlet var måste det vara fullt med gifter och inte alls bra för naturen. Och kolla vilka stora varningsbilder och grejer!! Men ugnen blev suveränt ren och vi kunde använda en ren och fin ugn till maten. Efter att ha värmt upp den och mer eller mindre sövt sambon av gaserna som blev efter rengöringen. Han blev lite omtumlad men tog sig igen.

Idag var vi ytterligare inne i hushålleriet. Bakade Dinkelbullar. Jag fixade degen och sedan rullade vi bullar båda två. De ser lite bleka ut på bilden, men blixten tog liksom bort en del av färgen. Jag älskar nybakt bröd. Både doften, utseendet och känslan. Det är därför jag inte kan låta bli att fotografera dem och visa upp dem. Det är ju så enkelt nu när man har digitalkamera. Tänka sig att när vi köpte den där kameran var jag tveksam till om vi skulle bli färdiga att använda den. Och nu använder jag den jämt!! Fast jag satt lite på nätet och kollade lite recensioner av kameran (som klarade sig väldigt bra där förresten). I en av dessa så fanns där väldigt detaljerade uppgifter om vad kameran kan. Låt mig säga att jag kände bara till ungefär hälften. Borde kanske börja använda något annat än bara AutoFokus! Men inte idag – en annan dag.

Har också suttit och tillsammans med sambon tagit fram en logisk databas för recept. Vi får väl se om jag kommer så långt att det blir en riktig. Jag har i alla fall alla verktyg till det.
Ikväll blir det styrketräning och senare skall vi äta tortillas! Gott.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *